Metaalhandel Blokdijk dik tevreden over OilQuick Snelwisselsysteem

"Begin van dit jaar zijn we overgestapt op het OilQuick volledig hydraulisch snelwisselsysteem geleverd door Demarec. Tot nu toe ben ik dik tevreden. Het verhaal van de Demarec-vertegenwoordiger klopt echt tot op de letter. Het is snel en veilig wisselen met OilQuick Je kan als machinist binnen enkele seconden wisselen tussen diverse uitrustingsstukken zonder de kraan uit te moeten. Zelf heb ik er een sorteerknijper, schrootpoliep en een knipschaar aan hangen. De sloop-sorteergrijper had ik al eerder bij Demarac gekocht. Daar is onlangs een MQP van Demarec met schrootbek aan toegevoegd. Waar ik vroeger twee kranen voor nodig had, doe ik nu alles met één kraan. Het OilQuick systeem maakt niet alleen onze machines flexibeler, concurrerender en meer kosteneffectief… maar ook ons bedrijf!"

Aan het woord is Serge Blokdijk van de gelijknamige metaalhandel in Hoorn. Een puur familiebedrijf die hij samen met zijn zus en zijn vader al ruim 15 jaar runt. "Mijn vrouw, mijn zwager  en mijn neven werken ook  in de zaak, waaronder ook al de vierde generatie", aldus een trotse Blokdijk.

DSC02049 JPG

DSC02054 JPG

DSC02071 JPG

DSC02073 JPG

Investering

Naar eigen zeggen ziet Serge Blokdijk de investering in het OilQuick snelwisselsysteem van Demarec als een investering in de toekomst. "Kosteneffectief en concurrerend werken worden steeds belangrijker. Kijk de markt is nu – mede als gevolg van de crisis - rustiger dan voorheen. Bovendien wordt het steeds lastiger als gevolg van strengere wetgeving. Maar… het blijft een geweldig vak." Blokdijk erkent dat het al met al om een forse investering gaat en is ervan overtuigd dat het systeem daadwerkelijk lang meegaat ondanks dat in ons werk flink wordt gesmeten, geslagen en gevouwen.

Keus

Opmerkelijk in zijn betoog is het feit dat Blokdijk onder andere werkt met een nieuwe Liebherr LH30 overslagmachine. Ook Liebherr heeft een snelwisselsysteem. Dat hij desondanks toch voor het OilQuick snelwisselsysteem van Demarec heeft gekozen, legt Serge Blokdijk uit met de uitspraak: "Het verhaal van de vertegenwoordiger overtuigde mij meer. Bovendien heeft hij me meegenomen naar een collega-sloper die er ook mee werkt. Die sprak louter positief over zijn ervaringen. Alles bij elkaar opgeteld, was de keus toen niet meer zo moeilijk."

Milieuverantwoord

Sinds 1948 is Firma J Blokdijk & Zn uit Hoorn een vertrouwde naam voor het milieuverantwoord verwerken van ferro en non-ferro metalen. "Wij vinden het zeer belangrijk om verantwoord met het milieu om te gaan en werken daarom altijd volgens de laatste voorschriften en regelgeving. We beschikken over alle vereiste milieuvergunningen en controleren maandelijks de nodige vereisten. Iedere levering wordt zeer streng gecontroleerd en voorzien van alle juiste formulieren, zoals bewijs van verantwoorde afvoer van gevaarlijk afval. Zo zijn we een erkend inzamelpunt voor alle soorten en maten accu's."

Kader

Het OilQuick systeem uit Zweden is sinds 1993 op de markt. Dit volledig hydraulische snelwisselsysteem voor graafmachines is leverbaar in diverse modellen voor machines van 1 tot 120 ton. Enkele voordelen op rijtje zijn:

  • De machinist hoeft niet meer uit de cabine om slangen te wisselen;
  • Tot 30% sneller de (sloop)klus geklaard;
  • Minder machines nodig voor hetzelfde werk;
  • Altijd het juiste uitrustingsstuk voor het werk;
  • Geen onnodige schades door gebruik van het juiste uitrustingsstuk;
  • Verbeterde arbeidsomstandigheden voor de machinist, (denk aan werken in een asbestomgeving);
  • Draagt bij aan het MVO-beleid - geen morsen van olie;
  • Milieuvriendelijke lekvrije hydrauliekkoppelingen;
  • Kans op kapotte slangen nihil;
  • Minder stilstand van de machine, dus ook minder kosten.

Exclusief importeur OilQuick Nederland

www.demarec.nl

Contact

De Hork 32
5431 NS Cuijk
The Netherlands

Tel. +31(0) 485 442300
Email: info@demarec.com

 

Chamber of Commerce No. 11047940

Bank F. van Lanschot Bankiers N.V.
Account no. 22.52.04.312
IBAN NL39FVLB0225204312
BIC FVLBNL22
V.A.T. no. NL808744409 B01
ST.-Nr. 116/5952/1591