Peter Lagemaat en familie : alleen maar positief 

 

OILQUICK HYDRAULISCH SNELWISSELSYSTEEM BORGT PROFESSIONALITEIT

 
Bij Lagemaat Sloopwerken BV in het Gelderse Heerde zijn sinds begin juni 2015 vier rupskranen voorzien van het OilQuick hydraulische snelwisselsysteem van Demarec. Deze machines draaien allen met het volledige arsenaal aan equipment, welke benodigd is in de sloop en recycling. Van crushers tot het onderwater verwijderen/ vergruizen van beton, houdt Lagemaat Sloopwerken BV graag alles in eigen huis.

Lagemaat

Veiligheid, snelheid en kwaliteit

Gevraagd naar de ervaringen tot nu toe zegt Peter Lagemaat -  die sinds 2004 samen met zijn broer, zus en zwager is aangeschoven aan de directietafel – dat die tot nu toe alleen maar positief zijn.

‘Met het OilQuick hydraulische snelwisselsysteem wisselt de machinist inderdaad vanuit zijn cabine binnen enkele seconden van uitrustingsstuk, inclusief de aan-  en afkoppeling van de benodigde slangen. Dat betekent praktisch een positief resultaat in de kwaliteit en prijs van het uit te voeren werk. Bovendien wordt met dit systeem velen malen efficiënter gewerkt. Snel aan,- en afkoppelen en altijd draaien met de juiste equipment aan de machine, komt de veiligheid, snelheid en kwaliteit van het werk ten goede. Zeker bij complexere sloopwerken waarbij veel verschillende hulpstukken worden gebruikt’, zo leert de uitleg van Peter Lagemaat, die er onmiddellijk aan toevoegt ‘kwaliteit leveren voor een concurrerende prijs is van belang voor onze bedrijfsvoering en klanten, bijkomende voordelen als verhoging van veiligheid zijn een van de redenen waarom wij hebben gekozen voor het Oilquick snelwissel systeem’.

 

Professioneel sloop- en recyclingsbedrijf

De cijfers van dit typische familiebedrijf kleuren alle jaren zwart. Al vanaf het jaar 1977 toen vader Lagemaat een éénmanszaak inschreef bij de Kamer van Koophandel. Vandaag de dag is die éénmanszaak uitgegroeid tot een allround en professioneel sloop- en recyclingsbedrijf tot werk biedt aan 70 vaste medewerkers met daarom heen een schil van circa 60 flexwerkers om de nodige pieken op te vangen. Lagemaat: ‘Opdrachtgevers als bijvoorbeeld projectontwikkelaars, overheidsinstanties, aannemers, woningbouwverenigingen en particulieren kunnen bij ons terecht voor handmatige, machinale en specialistische sloopwerken alsmede totaalsloopwerken, brandschades en renovatiesloopwerken. Wij bieden een totaalpakket aan en begeleiden de opdrachtgever van het indienen van de sloopmelding, inclusief asbestinventarisatie en het sloopveiligheidsplan tot aan de oplevering van het project. Steeds weer is het uitgangspunt veilig en milieubewust slopen conform de huidige wet-  en regelgeving.’

Wie de website van Lagemaat Sloopwerken bezoekt ziet rubrieken als sloopwerken, asbest- en bodemsanering, grondwerk, puinrecycling, containerverhuur en afvalinzameling voor bedrijven en particulieren. 

 
 

Visie

Lagemaat Sloopwerken, actief  in geheel Nederland, opereert vanuit de visie om de duurzaamheid en de efficiëntie binnen het algehele sloopproces te vergroten. ‘Uiteraard met behoud van hoogstaande kwaliteit’, zo vult de jonge ondernemer aan. ‘Daarbij is onze missie gericht op het vergroten van de kennis en kunde binnen de organisatie. Met als doel om in de toekomst een kenniscentrum te blijven en te worden voor zowel theoretische als praktische vraagstukken in de sloop- en recyclingbranche.’

Trefwoorden daarbij zijn het persoonlijke contact met de klant, korte lijnen en het waarborgen van de kwaliteit door middel van vakmanschap.

Het brengt hem vrijwel automatisch op de inmiddels 5 jaar bestaande relatie met Demarec. Lagemaat: ‘Ook Demarec is een no-nonsens bedrijf waarbij kwaliteit troef is. Het bedrijf kenmerkt zich door korte lijnen, een hoge servicegraad en het altijd met de klant willen meedenken. Het is een partner waar je gedegen afspraken mee kunt maken. Demarec werkt altijd oplossingsgericht. Natuurlijk speelt er wel eens wat. Dat is in iedere relatie het geval. Het gaat erom hoe het wordt opgelost. Tot nu toe doet Demarec dat uitstekend. Alles bij elkaar opgeteld past Demarec prima binnen de filosofie van Lagemaat Sloopwerken BV waarbij het OilQuick hydraulische snelwisselsysteem het onderscheidend vermogen van ons bedrijf zonder meer versterkt.’

 

Onderscheiden

Kijkend naar de huidige markt constateert Peter Lagemaat een duidelijke verschuiving van totale sloopwerken naar renovatiesloopwerken. ‘De markt is verzadigd. Met als gevolg dat je je als bedrijf nog nadrukkelijker moet onderscheiden door te doen wat je belooft. Vanuit die gedachte zien wij de investering in het OilQuick hydraulische snelwisselsysteem dan ook als een investering in de toekomst door je te onderscheiden in zowel mens als machine.’

 

De voordelen van het OilQuick systeem op een rijtje: 

Het OilQuick systeem uit Zweden is sinds 1993 op de markt. Dit volledig hydraulische snelwisselsysteem voor graafmachines is leverbaar in diverse modellen voor machines van 1 tot 120 ton. Enkele voordelen op rijtje zijn:
 
  • De machinist hoeft niet meer uit de cabine om slangen te wisselen;
  • Tot 30% sneller de (sloop)klus geklaard;
  • Minder machines nodig voor hetzelfde werk;
  • Altijd het juiste uitrustingsstuk voor het werk;
  • Geen onnodige schades door gebruik van het juiste uitrustingsstuk;
  • Verbeterde arbeidsomstandigheden voor de machinist, (denk aan werken in een asbestomgeving);
  • Draagt bij aan het MVO-beleid – geen morsen van olie;
  • Milieuvriendelijke lekvrije hydrauliekkoppelingen;
  • Kans op kapotte slangen nihil;
  • Minder stilstand van de machine, dus ook minder kosten.

Exclusief importeur OilQuick Nederland

www.demarec.nl

Contact

De Hork 32
5431 NS Cuijk
The Netherlands

Tel. +31(0) 485 442300
Email: info@demarec.com

 

Chamber of Commerce No. 11047940

Bank F. van Lanschot Bankiers N.V.
Account no. 22.52.04.312
IBAN NL39FVLB0225204312
BIC FVLBNL22
V.A.T. no. NL808744409 B01
ST.-Nr. 116/5952/1591